Pikkuprovinssi finns till för alla

Pikkuprovinssi har förbundit sig att följa principer, som främjar förverkligandet av jämställdhet, mångfald och jämlikhet. Vi garanterar alla anställda, samarbetspartners, uppträdare samt besökare ett tryggt och diskrimineringsfritt evenemang.  

Tillgängligheten i Törnävänsaari

Adressen för evenemangsplatsen: Törnäväntie 20, 60200 Seinäjoki

Ankomst

Vi rekommenderar för er att anlända till Törnävänsaari till fots eller på cykel. Det finns ett flertal ingångar till ön: från Törnävä herrgård hållet, från sommarteater hållet och från Huhtalantie hållet över två olika broar. Cykelparkeringarna ligger vid ingångarna och de har märkts med hjälp av skyltar för vägledning. Alla ingångar är hinderfria och gångvägarna är breda sandvägar.

Parkeringsplatser

Parkeringsområdet ligger mitt emot S-Market till höger när man svänger av Törnäväntie. Vi rekommenderar stadsbor att anlända på cykel, till fots eller med buss. Det finns parkeringsplats som är anpassat för rörelsehindrade vid Törnävä sommarteatern.

Toaletterna

WC-utrymmen samt en toalett som är anpassad för rörelsehindrade finns bredvid Törnävänsaari caféet. På  toaletten som är anpassad för rörelsehindrade finns även ett skötbord. I WC-utrymmen finns en möjlighet att tvätta händerna.

Sittplatser

Sitt- och viloplatser finns placerade runt Törnävänsaari, huvudsakligen i närheten av cafeteriabyggnaden.

Anpassning för rörelsehindrade på rutten som går i Ruutipuisto

Ruutipuisto naturskyddsområde finns norr om Törnäväsaari. Till Ruutipuisto tar man sig från norr via Björkenheimvägen nära till Björkenheimsbron, från Törnävänsaari via Brykäriparken och från Törnäväntie när man svänger mot Ruutipuistontie och far vidare över Lemmensilta. Genom Ruutipuisto går en sandväg som är anpassad för rörelsehindrade. På Ruutipuisto området har det formats skogsstigar som man kan gå längs med men stigarna är inte anpassade för rörelsehindrade. Det finns två rutter att välja mellan på: en rutt som är anpassad för rörelsehindrade eller en rutt som går i parken längs stigarna. Ruutipuisto är ett härligt friluftsområde, och man ska komma ihåg att röra sig där med respekt för omgivningen.