Pikkuprovinssin mukaansatempaava festaripäivä järjestetään tänä vuonna lauantaina 18.5.2024 klo 12-16. Festivaalipäivään on ilmainen sisäänpääsy! Ohjelma täydentyy kevään mittaan ja tapahtuman aikataulut päivittyvät tälle sivulle lähempänä. Jos sinulla on mitään kysymyksiä tapahtumaan liittyen, ota meihin yhteyttä: pikkuprovinssi@seinajoki.fi.

Ohjelma

12:15 Konsertti: Höpinätötterö

Höpinätötterö on vuodesta 2014 toiminut lastenmusiikkiyhtye, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoaa hupia ja hauskoja lauluja koko perheelle! Noin 50 keikkaa vuodessa tekevä yhtye Höpinätötterö tarjoaa takuuvarman ja viihdyttävän esityksen.

Esityksen kesto 30 minuuttia.

13:15 Taikaesitys: Taikuri Simo Aalto: Jokeri Pokeri Box

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee iloa ja riemua koko perheelle yhdessä avustaja-vaimonsa Kirstin kanssa. Mukana seikkailevat myös Simon ja Kirstin eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma kyyhky sekä hieman outo papukaija Eino. Katsojat pääsevät matkalle taikamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta!

Esityksen kesto 40 minuuttia.

14:15 Sirkusesitys: Sirkus Muudi

Sirkus Muudin akrobaattiset esitykset tempaa mukaansa sirkuksen maailmaan! Luvassa monipuolinen kokonaisuus erilaisia sirkuslajeja – ihmispyramideistä lollipoplyyralla temppuiluun.

Esityksen kesto 20 minuuttia.

14:45-15:00 Ellinoora ja Aleksi

Pikkuprovinssin päälavalle pääsevät esiintymään Ellinoora ja Aleksi. Heidän keikallaan kuullaan viulun ja kitaran soittoa!

Esityksen kesto 15 minuuttia.

15:15 Tanssiesitys: Samba Tropical

Samba Tropicalin lapset, nuoret ja soveltavan samban ryhmät tuovat iloa ja väriä Pikkuprovinssiin tanssien upeissa samba-asuissa brasilialaiseen musiikkiin.

Esityksen kesto: 20 minuuttia.

Muu ohjelma

12:00-16:00 Lastendisco

Lastendiscossa laitetaan jalalla koreasti! Törnävänsaaren paviljonki muuttuu discopaviljongiksi Pikkuprovinssin festivaalipäivänä. DJ Megamiika soittaa hauskimmat biisit ja tanssittaa yleisöä koko päivän! Discossa on pieni tauko aina puolelta, kun Provinssin musavisa on käynnissä.

12:30, 13:30, 14:30, 15:30 Provinssi musavisa

Kuka tunnistaa kaikki hitit? Provinssi järjestää Paviljongissa Musavisan, ja visailijat osallistuvat Provinssi-lippujen arvontaan. Kesäkuussa Törnävänsaaren ympäristössä juhlittava Ihmisten Juhla toimii Pikkuprovinssin suojelijana.

12:00-16:00 Ötökkähotellipaja

Pikkuprovinssin suosittu ötökkähotellipaja on täällä taas! Pajassa pääsee tekemään oman hyönteishotellin kotipihan tai parvekkeen ötököille. Ötökköhotellit rakennetaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleista ja ne voi tuunata mieleisekseen erilaisilla koristeilla ja tusseilla. Torjutaan yhdessä hyönteiskatoa ja pidetään huolta ötököistä, noista pikkukavereista jotka pyörittävät maailmaa! Työpaja soveltuu yli 3-vuotiaille.

12:00-16:00 Karnevaaliranneke-työpaja

Festareille mahtuu ääntä ja väriä! Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin työpajassa saa tehdä oman värikkään ja helisevän karnevaalirannekkeen. Työpaja sopii kaikenikäisille, pienimmät lapset onnistuvat tekemisessä parhaiten yhdessä aikuisen kanssa. Rannekkeen tekemiseen menee noin 20 min. Rannekkeita riittää ensimmäiselle 500:lle.

12:45 & 14:00 Satupiknik

Pakkaa mukaan omat piknik-eväät ja istahda kuuntelemaan, kun kirjaston väki lukee omia lempitarinoitaan. Satutuokioiden välissä voit tutkailla kirjavalikoimaa ja jos sinulla on kirjastokortti mukana, voit lainata kiinnostavimmat kirjat kotiin asti! Ohjelmanumeron järjestää Seinäjoen kaupunginkirjasto.

12:00-16:00 Sirkus- ja parkourtyöpaja

Koko perheen sirkustyöpajassa tutustutaan sirkuksen pienvälineisiin ja parkourtyöpajassa perehdytään parkourin alkeisiin. Työpajoja ohjaavat Sirkus Muudin ja Parkour Muudin ohjaajat.

Muskari ja soitinkokeilu

Tule leikkimään muskaripajoihin ja tutustumaan eri soittimiin! Nyyttien ja taaperoiden (0 – 3 vuotiaat) pajoissa leikitään yhdessä vanhemman kanssa ja 4 – 7 -vuotiaiden pajoissa lapset musisoivat ilman aikuista. Teemalliset pajat innostavat lapsia mukaan musisointiin leikin avulla.

Miten trumpetti soi? Miltä viulu tuntuu? Soitinkokeilussa pääset kokeilemaan erilaisia vaski- ja jousisoittimia. Tule mukaan!

Aikataulu:
12.00-12.45 Soitinkokeilu
13.00-13.15 Muskaripaja 0-3 v
13.30-13.45 Muskaripaja 4-6 v
14.00-14.15 Muskaripaja 0-3 v
14.30-14.45 Muskaripaja 4-6 v
15.00-16.00 Soitinkokeilu

12:00-16:00 Luovaamon piste

Luovaamon pisteellä on luvassa soitinkokeilua sekä yhteisötaidepaja. Soitinkokeilussa pääsee kokeilemaan kitaran sekä basson soittoa, ja Taidepajassa pääset kokeilemaan erilaisia päähineitä. Millaisia erilaisia puheääniä voisi olla erilaisten hattujen käyttäjillä? Pääset myös piirtämään yhteiseen suureen ”Ihmiset” -teokseen päähineen, tai jatkamaan toisen tekemään päähineeseen henkilön.

12:00-16:00 Vanhan ajan ulkoleikkejä

Tule kokeilemaan vanhan ajan ulkoleikkejä, kuten puujaloilla kävelyä ja hevosenkengän heittoa Etelä-Pohjanmaan museon pisteelle Myllypihalle.

12:00-16:00 Löytöretki

Löytöretki on Törnävänsaaren ja Ruutipuiston luonnonsuojelualueen ympäristössä oleva n. 1km pituinen reitti, jonka varrella on monia tehtäviä, nähtävyyksiä ja löydettävää. Lähde seikkailulle aikuisen kanssa!

Huom. Osa Ruutipuiston luontoreitistä kulkee metsäpolkua ja ei ole saavutettava.

12:00-16:00 Etelä-Pohjanmaan Luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliiton pisteellä pääsee tekemään luontopinssejä, pelaamaan perheluontobingoa sekä tutustumaan Luonnonsuojeluliiton toimintaan.

12:00-16:00 Glitter Corner

Tule hakemaan oma festarilook! Ihania glittereitä saatavilla hiuksiin, kasvoihin ja partaan.

Etelä-Pohjanmaan museon alue

11:00-16:00 Kivinavetta on avoinna

Museossa on esillä Yön ja päivän kulkijat -luontokuvanäyttely. Esillä on Benjam Pöntisen ja Jukka Risikon eläin- ja luontokuvia. Museon ulkoalueella on liito-oravasta kertova ulkonäyttely ja kivinavetassa on eläinaiheista askartelua klo 11-15.

12:00-16:00 Rastipolku

Lähde seikkailemaan rastipolulle Törnävän kartanon alueelle. Reitille lähtö Myllypihalta.

Ruoka ja juoma

Festivaalialueella on avoinna Bar 15 Streetin kahvila-ravintola sekä jäätelökioski klo 10-16. Törnävänkartanon kahvila palvelee myös klo 10-16. Festivaalialueelle saa tuoda omia eväitä.