Taituri on Seinäjoen kaupungin varhaisiän kulttuurikasvatussuunnitelma, johon kuuluu ikävuosittain määriteltävät taide- ja kulttuurisisällöt, kasvattajien koulutukset, taidevierailut, työpajat, esitykset, näyttelyt ja tapahtumat. Kulttuurikasvatussuunnitelman sisältöjä kehitetään taide- ja kulttuuripäiväkoti Saimassa. Toiminta pohjautuu Taiturin arvoihin, joissa korostuu kohtaaminen sekä nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen. Tavoitteena on, että taide ja kulttuuri ovat osa arjen toimintaa.   

IHME ÖTÖKKÄ! -taidenäyttely

Pikkuprovinssissa on esillä Ihme ötökkä! -grafiikkanäyttely. Näyttely koostuu Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen 4-vuotiaiden (2019 syntyneet) tekemistä ötökkägrafiikoista. Taiturin Ihme Ötökkä! -työpajakiertue toteutettiin alkuvuodesta 18:sta Seinäjoen kaupungin päiväkodissa. Työpajoissa yhdistyy taiteen tekeminen ja ympäristökasvatus; työpajojen teemana olivat ötökät ja taidemenetelmänä käytettiin grafiikkaa. Taidenäyttely on nähtävillä Paviljongin ikkunoissa Pikkuprovinssiviikon ajan ja näyttelyssä on esillä kaikkiaan lähes 300 ötökkägrafiikkaa. Tervetuloa tutustumaan ihmeellisiin ötököihin!

AIKAmoinen kaupunki -konsertit

Taituri ja Seinäjoen museot ovat kutsuneet Seinäjoen kaupungin päiväkotien 5-vuotiaat (2018 syntyneet) lastenmusiikkiorkesteri Orffien konsertteihin 13.5.­ – 15.5.2024 Törnävänsaaren paviljonkiin. Orffien konsertit koostuvat AIKAmoinen kaupunki -lauluista. AIKAmoinen kaupunki on Seinäjoen museoiden hanke, jossa lapsille kerrotaan Seinäjoen kaupungin historiasta ammattien avulla. Hankkeeseen tilattiin myös musiikkia: Lastenmusiikkiorkesteri Orffit teki musiikkia AIKAmoisesta kaupungista, joka muistuttaa hiukan Seinäjokea. Kolmen päivän aikana järjestetään yhdeksän konserttia.