Info in English.

VUODEN 2019 PIKKUPROVINSSIN OHJELMA

 

16.5. klo 17 Bändikatselmus

Seinäjoen ja Ilmajoen alakoulujen bändikerhoja esiintyy Törnävänsaaren paviljongissa. Pitkät perinteet omaava bändikatselmus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Lounaskahvila Sapuskan Unelmakahvila palvelee katselmuksessa.

Esiintyjät:

Neiron koulu: Mitä tuota -bändi

Neiron koulu: Muumigang

Neiron koulu: Flexigang

Kivistön koulu: Bright star

Neiron koulu: Effi Kohtala ja Lyydia Järvelä -duo

Neiron koulu: Hätänumero

Toivolanrannan koulu: Hope Beach

Kärjen koulu: Explosive

Keski-Nurmo: Antarex
 

19.5. klo 12-16 Festaripäivä

Pikkuprovinssin Festaripäivä on täynnä monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Ohjelma ja aikataulut päivittyvät tälle sivulle. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu-tapahtuman aluekarttaan.

 

Esiintyjät

Klo 12.00 & 15.00 Teatteri Tie esittää: Henkilö V ja Harakka Vinsentti sirkuksessa

Henkilö V ja Harakka Vinsentti ovat ystävyksiä. Eräänä kesäisenä iltana he lähtevät katsomaan Hömpstadin kaupunkiin saapuneen sirkus Tingel zum Tangelin esitystä, mutta joutuvatkin yllättäen huiman jännitysnäytelmän keskipisteiksi. Mitä kaikkea tarjoaa Pohjois-Euroopan toiseksi suurin sirkus Tingel zum Tangel?
Kuka pelastaa Miss Niagaran trapetsilta? Vastaukset antaa Teatteri Tien esitys Henkilö V ja Harakka Vinsentti sirkuksessa! Esityspaikka: Nurmilava. Kesto: n. 30 min. Ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille. Rooleissa: Iika Hartikainen.

Klo 12.30  Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis!

LOISKIS on lastenmusiikkiorkesteri, jonka lastina on musiikkia sekä teatteria, satuja ja taikaa! Konsertissa kuulet Loiskiksen parhaita paloja, uusia, vanhoja, tuttuja ja tuntemattomia lauluja uusin sovituksin. Konsertissa lauletaan ja leikitään yhdessä sekä ratkotaan mitä kummallisimpia pähkinöitä. Esityspaikka: Paviljonki. Huom! Paviljongissa on rajallisesti asiakaspaikkoja. Kesto: n. 45 min.

Klo 13.15 Alue-esiintyjä: Samba Tropical

Seinäjoen sambakoulu Samba Tropical tuo alueelle Brasilian lämmön ja Rion tunnelman värikkäillä asuillaan ja vauhdikkailla tansseillaan. Esityspaikka: Kenttä. Kesto: n. 10 min.

Klo 13.45 Alue-esiintyjä: Glow Dance

Esittävän taiteen koulu Glow Dancen pieni, iloinen ja lämminhenkinen lasten ryhmä tuo alueelle tanssia ja akrobatiaa. Esityspaikka: Kenttä. Kesto: n. 10 min.

Klo 14.00 NAM-trio ja Silja Palomäki

NAM-trio ja Silja Palomäki esittävät eteläpohjalaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvaa lastenmusiikkia. Konsertissa kuultavat laulut ja instrumentaalikappaleet on koottu eri puolilta Etelä-Pohjanmaata ja yhtye on sovittanut ne vauhdikkaiksi numeroiksi. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät tutustumaan konsertissa erilaisiin soittimiin sekä osallistumaan musisointiin laulaen ja leikkien. Esityspaikka: Paviljonki. Huomioithan, että paviljongissa on rajallisesti asiakaspaikkoja. Kesto: n. 45 min.

Klo 14.45 Alue-esiintyjä: Crocodiles Cheerleaders Exotic

Crocodiles Cheerleadersin Exotic-joukkueen 7-12 vuotiaat tytöt esiintyvät ja näyttävät akrobatiataitojaan.  Esityspaikka: Kenttä. Kesto: n. 10 min.

Työpajat ja toimintapisteet

Klo 12-16 FestariBestis-kädentaitopaja

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin työpajassa tehdään FestariBestiksiä. Voit olla varma, että se roikkuu mukanasi koko festarien ajan! FestariBestiksen spesiaalitehtävä on huolehtia avaimista

Elektronisen musiikin työpaja

Lastenkulttuurikeskus Louhimon avoimessa elektropajassa pääset kokeilemaan musiikintekoa samplerin ja syntetisaattoreiden avulla. Työpaja on avoinna klo 12-12.45, 13-13.45, 14-14.45 ja 15-15.45.

Klo 12-16 Leikkejä Koiramäen tapaan

Etelä-Pohjanmaan museon pisteellä voit kokeilla taitoja, joissa lapset kisailivat Koiramäen aikaan: puujalkakävelyä, hevosenkengänheittoa ja keppihevosratsastusta.

 

Klo 12-16 Kartanon rastirata

Törnävänsaaresta voit suunnistaa rastirataa pitkin museoalueelle. Rasteilla tutustutaan Östermyran kartanon historiaan hupaisien tehtävien avulla. Kivinavetassa on kaikille radan suorittaneille luvassa pieni palkinto! Kivinavetan yläkerrassa on esillä Koiramäen kartanolla -näyttely, johon pääsee tutustumaan ilmaiseksi klo 10–16.

 

Klo 12-16 Tehtäviä eri aisteille

Pikkuprovinssin tehtäväpisteiltä löydät  hauskoja tehtäviä eri kuulo-, haju-, tunto- ja näköaistille. Kokeile mm. tuoksumuistipeliä ja katuliitumaalausta. Maalauspajassa osallistujat luovat kuvataiteilijan ohjauksessa katukiveykseen katumaaleilla ja -liiduilla pelin, jonka läpi kuljettuaan pääsee maaliin. Pelin tekoon voi osallistua keksimällä ja kuvaamalla erilaisia polkuja, pomppulautoja tai askelmia, joita pitkin pääsee ohjaajan etukäteen merkitsemiltä värialueilta toiselle. Värialueille saa piirtää tehtäviä ja aarteita pelaajien löydettäviksi matkan varrelta. Peliin voi osallistua myös vain pelaamalla sitä, eli liikkumalla askelmerkkejä myöten maaliin. Maalissa on palkintona maalia, jolla pääsee maalaamaan toisen kuvataiteilijan ohjauksella kankaalle! Työpajaa ohjaavat kuvataiteilijat Minna Bengs-Shrestha ja Aamu Tikkanen.

Klo 12-16 Provinssin festaripiste

Provinssi on tuttuun tapaan mukana myös tänäkin vuonna Pikkuprovinssissa! Provinssin pisteellä voi ottaa siirtokuvatatuoinnin, napata mukaan upeita Provinssi-tarroja ja uunituoreen Provinssi-lehden. Pisteeltä voi myös ostaa lastenlippuja Provinssiin.

Klo 12.00 & 15.00 Luovan tanssin työpaja

Luovan tanssin työpajoissa aloitetaan nykytanssityyppisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lähdetään tutkimaan erilaisia tapoja liikkua luovan liikkeen eri menetelmien avulla. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovasta tanssista. Toimintaa ohjaa Seinäjoella vastikään toimintansa aloittaneen Glow Dance -tanssikoulun Aisha Korpela.
 

Klo 13.00 & 14.00 Sirkustyöpaja

Louhimon sirkustyöpajassa on mahdollisuus tutustua erilaisiin sirkusvälineisiin. Työpajassa on käytössä mm. erilaisia jongleerausvälineistöä sekä hulavanteita, joita on mahdollisuus tulla kokeilemaan yksin tai yhdessä. Kaiken ikäisille sopivaan työpajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta sirkusvälineiden käytöstä. Työpaja on käynnissä jatkuvan toiminnan periaatteella 45 minuutin ajan. Toimintaa ohjaa Lastenkulttuurikeskus Louhimon taidekasvattaja Tanja Huuskonen yhdessä sirkusohjaaja Maiju Niemenkanssa. Tervetuloa temppuilemaan!

Klo 13.15 & 14.15 Satupiknik

Kirjaston satupiknikillä voit nauttia omia eväitä Koiramäki-aiheisten satujen lomassa. Paikalle huristelee myös kirjastopyörä, josta voit lainata mukavaa luettavaa kotiinkin. Muista siis ottaa kirjastokortti mukaasi! Satupiknikin yhteydessä järjestetään Koiramäki-aiheiset satutuokiot kello 13.15 ja 14.15. Tule mukaan kuuntelemaan miten Koiramäen aikaan elettiin!

MLL:n Vauvala

MLL:n Seinäjoen paikallisyhdistys pitää kahvilarakennuksen yhteydessä Vauvalaa, jossa on mahdollista imettää ja lämmittää lastenruokaa.

Kahvilapalvelut

Janon ja nälän sammuttavat Lounaskahvila Sapuska, mehubaari Mehukas sekä Pehmisbaari. Pöydissä ja piknik-alueella voit nauttia myös omia eväitä.

Ihana ympäristö

Luonnonkauniin Törnävänsaaren aluevisualisointi on toteutettu yhdessä Louhimon Omakerhojen, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin, Seinäjoen seurakunnan ja Provinssin kanssa. Aluevisualisointia ovat tukemassa Kaks'Kättä työpaja ja Seinäjoen Pilailu-Puoti.

Usein kysytyt kysymykset info-sivulla.

  • ikoni_face_musta
  • ikoni_insta_musta
  • ikoni_youtube_musta