Info in English.

AJANKOHTAISTA:

 • 21.11. klo 18.15 Moving Decos -ryhmän tulishow Peräseinäjoen Loistohetki-tapahtumassa 
  @ Nuorisotila Dixin pihassa, (Urheilutie 2, Peräseinäjoki.)
   

 • 29.11. klo 18.30 Moving Decos -ryhmän tulishow Ylistaron Kainaston pikkujouluissa
  @ Jyrkän kesäteatteri. (Ylistarontie 520).

MENNYT OHJELMA: 

Torstai 12.11. klo 16-19 @ Kalevan Navetta

 • Klo 16 Muu-Maun näyttelykierros (*)
  @ Näyttelytila Halli. Millaista on olla eläin? -näyttelyyn tutustumista Kalevan Navetan navettakissa Muu-Maun johdolla. Ilmoittaudu: https://webropol.com/ep/pikkuprovinssi.

 • Klo 16-19 Luonnon rytmit -työpaja 
  @ Soittotila Kammio. Luo äänimaisema liikkuvaan kuvaan sekvensereiden ja syntetisaattoreiden avulla. Varaa 15 minuutin työpaja-aika itsellesi tai omalle seurueellesi (max. 5 hlö) ottamalla työpaja-ajalla varustettu Muu-Mau-tarra Soittotila Kammion ovelta. Tarra toimii pääsylippuna työpajaan.

 • Klo 16-19 Lasten videoesityksiä 
  @ Pedatila Itikka. Tutustu keväältä peruuntuneen Pikkuprovinssin alue-esiintyjiin ja lasten bändeihin virtuaaliesitysten muodossa. Tilassa voi vierailla kerrallaan 10 henkilöä. 

 • Klo 16-19 Videotaidenäytös
  @ Hugo-sali. Seinäjoen taidehallin tuottama videotaidenäytös suomalaisesta videotaiteesta.  Minna Suoniemen Punahilkka ja susi (2012) -teoksessa mustiin pukeutunut pikkutyttö seisoo metsänrajassa ja murisee. Hidastus tekee äänestä eläimen murinaa. Tytössä kohtaavat punahilkka ja susi. Rainio & Robertsin To Teach a Bird to Fly (2020) on lyhytelokuva, jossa kertoja tulevaisuudesta muistelee, miten hänen isoäitinsä vietti viisi vuotta nuoruudestaan kasvattiäitinä kriittisesti uhanalaisille linnuille. Videot on valinnut taidetuottaja Pii Anttila Av-arkin kokoelmista. 

 • Klo 16-19 Lasten Pop Up Taidegalleria ja heijastintyöpaja
  @ Muurikki-talon 1. kerroksen liikehuoneisto. Esillä Luovaamo kuvataiteen, MLL:n Seinäjoen paikallisyhdistyksen ja Peräseinäjoen Omakerhon lasten teoksia. Tilassa voi vierailla max. 10 henkilöä kerrallaan. Muurikki sijaitsee Kalevan Navetan vieressä Lakeuden aamunkoi -sillan päädyssä.
   ​

 • Klo 16-19 Heijastinetsintä
  @ Sisäpiha. Voi ei! Napero-Näppiläisten tekemät Muu-Mau-kissan pennut ovat karanneet kiipeilemään Kalevan Navetan sisäpihalle. Ota oma taskulamppu mukaan ja kokeile, löydätkö kaikki kuusitoista pimeässä hehkuvaa pentua. Huom! Ethän koske tai siirrä heijastimia.

​​

 • Klo 16-19 Valoelämyksiä Kalevan Navetan pihapiirissä

  • Itikan valopilkku
   @ Itikanmäen kerrostalot. Toteutus: Päivi Oksanen ja Itikanmäen asukkaat

  • Kalevan Navetan ja pihapiirin valaisu
   Suunnittelu: Sanna Alasaari. Toteutus: Sanna Alasaari ja Lauri Virkkala.

  • Varjolyhdyt
   @Taitokäytävän työpajatilat. Toteutus: Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi

  • Valokuutiot ja Valomajakat
   @ Itikanmäen sisäpiha. Toteutus: Päivi Oksanen, Seinäjoen nuorisopalveluiden Tolkkupaja-hanke ja kulttuuripalveluiden K65-kerho.

Taidehalli, Taito Shop, Ravintola Äärellä Kuppi + Kattila ja Taidelainaamo Parsi ovat avoinna klo 11-19. Vapaa pääsy Taidehalliin klo 16-19. 

Perjantai 13.11. klo 16-20 @ Kalevan Navetta

 • Klo 16 Muu-Maun näyttelykierros (*)
  @ Näyttelytila Halli. Millaista on olla eläin? -näyttelyyn tutustumista Kalevan Navetan navettakissa Muu-Maun johdolla. ​Ilmoittaudu: https://webropol.com/ep/pikkuprovinssi

 • Klo 16 Hai 5 - Merenalainen seikkailu -esitys (*) TÄYNNÄ
  @ Hugo-sali. Alle kouluikäisille lapsille suunnattu esineilmaisua, varjoteatteria
   ja sirkustaidetta yhdistävä esitys. Esityksen tuottaa Lastenkulttuurikeskus Louhimo. Kesto 40 min. Esitys on loppuunvarattu.

 • Klo 16-20 Lasten Pop Up Taidegalleria & heijastintyöpaja
  @ Muurikki-talon 1. kerroksen liikehuoneisto. Esillä Luovaamo kuvataiteen, MLL:n Seinäjoen paikallisyhdistyksen ja Peräseinäjoen Omakerhon lasten teoksia. 

 • Klo 16-20 Lasten videoesityksiä 
  @ Pedatila Itikka. Tutustu keväältä peruuntuneen Pikkuprovinssin alue-esiintyjiin ja lasten bändeihin virtuaaliesitysten muodossa. Tilassa voi vierailla kerrallaan 10 henkilöä. 

 • Klo 16-20 Valoelämyksiä
  Ks. lisätiedot torstain kohdalla.

 • Klo 16-20 Heijastinetsintä
  Voi ei! Napero-Näppiläisten tekemät Muu-Mau-kissan pennut ovat karanneet kiipeilemään Kalevan Navetan sisäpihalle. Ota oma taskulamppu mukaan ja kokeile, löydätkö kaikki kuusitoista pimeässä hehkuvaa pentua. ​

 • Klo 17.30 & 19 Kallioista-esitys (*)
  @ Näyttelytila Vintti. Livemusiikkia, äänitaidetta, tanssia ja tekstiä yhdistävä esitys ihmisen luontosuhteesta ja luontokokemusten voimasta. Ilmoittaudu: https://link.webropolsurveys.com/S/26CD2115D612498B 

 • Klo 18-20 Videotaidenäytös
  Ks. lisätiedot torstain kohdalta.

 • Klo 18 Antti Paalanen: Kammiovärinää
  @ Kalevan Navetan sisäpiha. Hanuristi Antti Paalanen laittaa Kammion värisemään shamanistisvisuaalisella irrottelullaan. Keikka kuunneltavissa Kalevan Navetan sisäpihalla ja kurkittavissa Kammion ikkunasta sekä sisäpihalle sijoitetuista putkitelevisioista. Musiikki: Antti Paalanen. Äänisuunnittelu ja -tekniikka: Samuli Volanto. Valosuunnittelu ja -tekniikka: Lauri Virkkala.

 • Klo 19.30 MoDe - Moving Decos esiintyy
  ​​@ Kalevan Navetan sisäpiha. 

Taidehalli, Taito Shop ja Taidelainaamo Parsi ovat avoinna klo 11-20. Ravintola Äärellä Kuppi + Kattila klo 11-19.  Vapaa pääsy Taidehalliin klo 16-20. Näyttelytila Vintti on suljettu klo 16-17.30 esityksen valmistelujen vuoksi. 

Lauantai 14.11.2020 @ Kalevan Navetta

 • Klo 10.30 & 11.30 (TÄYNNÄ) Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit (*)
  @ Hugo-sali. Koko perheelle suunnattu vahvasti vuorovaikutteinen konsertti sisältää soittoa, leikkiä ja laulua. Yhdessä yleisön kanssa opetellaan muun muassa matematiikkaa, merimiestaitoja ja kaverin kunnioittamista sekä ratkaistaan arvoituksia. Laulujen lomassa tutustutaan myös eri soittimiin ja musiikkityyleihin. Ilmoittaudu: https://webropol.com/ep/pikkuprovinssi

 • Klo 13.30  & 14.30 Kurnuttava Sammakko esittää: Hyvää huomenta, Apo Apponen! (*)
  @ Hugo-sali. Esitys perustuu Juhani Känkäsen samannimiseen lastenkirjaan. Standup-tyylinen monologiesitys on nauruhermoja kutkuttavaa seurattavaa. Ikäsuositus 3-6v. Kesto 30 min. Ilmoittaudu: https://webropol.com/ep/pikkuprovinssi

 • Klo 11-15 Varjolyhdyt
  @ Näppi 1  & Näppi 2. Kymmenistä varjolyhdyistä muodostuu tarinallinen ja värikäs maailma Taitokäytävän työpajatiloihin. Varjolyhty-teokset ovat Seinäjoen Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin oppilaiden toteuttamia.

 • Klo 16-19 Valoelämyksiä
  Ks. lisätiedot torstain kohdalta (pl. varjolyhdyt).​

Taidehalli, Taito Shop ja Taidelainaamo Parsi ovat avoinna klo 11-15. Ravintola Äärellä Kuppi + Kattila palvelee klo 9.30-15.

Muu ohjelma:

 • To 12.11. ja pe 13.11. klo 9.30 Valoteemainen satutuokio Ylistaron kirjastolla 
  @ Ylistaron kirjasto (Kaukolanraitti 5). Lisäksi kirjaston sisätiloissa (myös omatoimiaikana) tehtävärata ja ulkona heijastinetsintää pimeällä

 • 13.-15.11. klo 16-21 Heijastinsuunnistus Etelä-Pohjanmaan museolla 
  @ Etelä-Pohjanmaan museo (Törnäväntie 23). Heijastinsuunnistusta Etelä-Pohjanmaan museolla, Törnävän kartanoalueella. Suunnistukseen osallistuminen omatoimista. Kartta ja ohjeet löytyvät museon edustalta. Oma taskulamppu mukaan. Myös QR-koodin lukijan voi asentaa puhelimeen valmiiksi, sillä sitä tarvitaan heijastinsuunnistuksessa.  Jokaisella rastilla on QR-koodi, jonka lukemalla saa näkyviin pienen kysymystehtävän.  Museo on auki perjantaina ja sunnuntaina klo 12–16.

 • 7.-15.11. Sirkusavaruus-ulkonäyttely Törnävänsaaressa
  @ Törnävänsaari, paviljongin viereinen nurmialue (Törnäväntie 20). Taiturin taidetoiminnan Sirkusavaruus-teokset ovat syntyneet Saiman, Taikan, Pajuluoman, Lintuviidan ja Marttilan päiväkotien 2-6-vuotiaiden lasten, heidän kasvattajien ja kuvataideopettajan yhteistyönä. Maalauksista on koostettu 30 upeaa taideteosta. Taiturin taidetoiminta on osa kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa. 

 • Eri toimijoiden toteuttamia valoteoksia ympäri kaupunkia

  • 12.-14.11. Peräseinäjoen kirjasto (Keikulinkuja). Teos esillä to klo 16-19, pe klo 15-19 ja la klo 10-15. Aiheena öinen kaupunki. Toteutus: kirjastokerholaiset.

  • 9.-15.11. Lasimaalaus-ikkunateokset. Toteutus: Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatus

   • Ylistaron pappila (Pappilankuja 5), Pohjan seurakuntakoti (Väinölänkatu 4B), Kasperin seurakuntakoti (Lintuviita 5), Nurmon seurakuntakoti (Nurmontie 3), Pajuluoman seurakuntakoti (Suunnistajanreitti 1), Kismus (Kalevankatu 12B), Karhuvuoren seurakuntakoti (Otsonpolku 1), Lankarin leirikeskuksen kerhotila (Kourantie 122), Kultavuoren seurakuntakoti (Ilmolantie 3), Niemistön seurakuntakoti (Korkeamäentie 3), Kärjen seurakuntakoti (Toritaival 3), Tikkuvuoren seurakuntakoti (Huhtalantie 78), Peräseinäjoen seurakuntatalo (Kirkkotie 2), Kertunlaakson seurakuntakoti (Kertunkatu 6), Halkosaaren seurakuntakoti (Pitkäkaari 2A), Katajalaakson seurakuntakoti (Katajalaaksonkatu 6)

  • 9.-15.11. Nurmon kirjaston valoteos "Talvinen maisema".

​​

Osallistu valohaasteeseen:

Valaise oma pihasi, parvekkeesi tai ikkunasi ja kerro siitä meille somessa #valotonseinäjoki ja tägäämällä @pikkuprovinssi & @valotonseinajoella. Katso vinkkejä valoteosten valmistamiseen tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla. 22.11. mennessä kuvan jakaneiden kesken arvotaan ihana elämyslahja Kalevan Navetan toimijoiden sisältöihin.

Tervetuloa Pikkuprovinssi & ValotON -tapahtumaan!

Tapahtuma järjestetään viranomaisten ohjeita ja suosituksia noudattaen. Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on flunssan oireita. Pidäthän huolta itsestäsi ja muista huomioimalla turvavälit ja huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille kävijöille. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tähdellä (*) merkittyihin ohjelmanumeroihin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislomake: https://webropol.com/ep/pikkuprovinssi​.

Ensi vuonna Pikkuprovinssi järjestetään Törnävänsaaressa 20.5. & 22.5.2021!

Usein kysytyt kysymykset info-sivulla.

 • ikoni_face_musta
 • ikoni_insta_musta
 • ikoni_youtube_musta