Pikkuprovinssi on Lastenkulttuurikeskus Louhimon järjestämä lasten oma festivaali, jonka ohjelmaan kuuluu monipuolinen kattaus mm. musiikkia, sirkusta, tanssia ja teatteria. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 15.-20.5.2023.

Bändikatselmus

Pikkuprovinssin perinteikäs bändikatselmus järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 1995 Törnävänsaaressa, kun Törnävän koululla bändikerhoa ohjannut Jyrki Keskinen sai idean lasten yhteisestä soittotapahtumasta. Tapahtuman järjestämiseen tuli 2000-luvulle tultaessa pieni tauko, mutta vuonna 2007 Lastenkulttuurikeskus Louhimo ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistys SELMU ry alkoivat yhdessä järjestää Pikkuprovinssia uudelleen Rytmikorjaamolla. Vuonna 2017 tapahtuma palasi takaisin Törnävänsaaren paviljonkiin.

Pikkuprovinssin bändikatselmuksessa esiintyy vuosittain keskimäärin kymmenen bändiä Louhimon toiminta-alueelta.  Historiansa aikana tapahtuma on tarjonnut esiintymispaikan yli 175 alakouluikäisten bändille ja mahdollistanut samalla monelle musiikkiharrastajalle ensimmäisen julkisen esiintymiskokemuksen. Viime vuosina katselmus on järjestetty poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen videomuotoisena. Voit tutustua bändivideoihin Pikkuprovinssin YouTube-kanavalla.

Koko perheen festari

Vuonna 2017 Pikkuprovinssin perinteikkään bändikatselmuksen rinnalle syntyi Opetus- ja kulttuuriministeriön ja SKR:n Etelä-Pohjanmaan rahaston tuella koko perheen festaripäivä, jonka myötä tapahtuman ohjelma on laajentunut musiikista myös muihin taiteenlajeihin. Kaikille avoin ja maksuton festaripäivä kutsuu lapset ja perheet monipuolisen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä rennon yhdessä olon äärelle. Festaripäivä on järjestetty kolme kertaa Törnävänsaaressa. Viimeisten kahden vuoden ajan festaripäivän ohjelmasisällöt on järjestetty useassa eri osassa kevään, kesän ja syksyn aikana. Katso ajankohtaiset tiedot Ohjelma-sivulta.

Löytöretki

Pikkuprovinssin löytöretki on lapsille ja perheille suunnattu reitti Törnävänsaaren ja Ruutipuiston luonnonsuojelualueen ympäristössä, joka syntyi keväällä 2021, kun Pikkuprovinssia ei voitu koronapandemian takia järjestää perinteisessä muodossaan. Löytöretken avulla haluttiin tuoda Pikkuprovinssista tuttua tunnelmaa kävijöiden koettavaksi koronaturvallisesti. Reitin varrella on mm. lasten ja nuorten tekemiä koristeita ja yhteisötaideteoksia, tehtäviä sekä QR-koodilla avautuvia videoita. Löytöretki on koettavissa jälleen toukokuussa 2022. Katso ajankohtaiset tiedot Ohjelma-sivulta.

Lasten podcast

Taas mennään! on vuonna 2021 aloitettu lasten ja nuorten kulttuuripodcast. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa lapset keskustelevat erilaisista taide- ja kulttuuriharrastuksista ja haastattelevat muita lapsia aiheesta. Idea podcastin tekemiselle syntyi halusta lisätä lasten kuulemista ja lasten toteuttamaa kulttuuritoimintaa. Lue lisää podcastista Taas mennään! -sivulla.

Tunnelmia Pikkuprovinssista