Pikkuprovinssi on Lastenkulttuurikeskus Louhimon järjestämä lasten oma festivaali, jonka ohjelmaan kuuluu monipuolinen kattaus mm. musiikkia, sirkusta, tanssia ja teatteria. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 16.5. & 18.5.2024. Lue lisää ohjelmasta täällä.

Bändikatselmus

Pikkuprovinssin perinteikäs bändikatselmus järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 1995 Törnävänsaaressa, kun Törnävän koululla bändikerhoa ohjannut Jyrki Keskinen sai idean lasten yhteisestä soittotapahtumasta. Tapahtuman järjestämiseen tuli 2000-luvulle tultaessa pieni tauko, mutta vuonna 2007 Lastenkulttuurikeskus Louhimo ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistys SELMU ry alkoivat yhdessä järjestää Pikkuprovinssia uudelleen Rytmikorjaamolla. Vuonna 2017 tapahtuma palasi takaisin Törnävänsaaren paviljonkiin.

Pikkuprovinssin bändikatselmuksessa esiintyy vuosittain keskimäärin kymmenen bändiä Louhimon toiminta-alueelta.  Historiansa aikana tapahtuma on tarjonnut esiintymispaikan yli 175 alakouluikäisten bändille ja mahdollistanut samalla monelle musiikkiharrastajalle ensimmäisen julkisen esiintymiskokemuksen. Katso seuraavan bändikatselmuksen ajankohtaiset tiedot Ohjelma-sivulta.

Koko perheen festari

Vuonna 2017 Pikkuprovinssin perinteikkään bändikatselmuksen rinnalle syntyi Opetus- ja kulttuuriministeriön ja SKR:n Etelä-Pohjanmaan rahaston tuella koko perheen festaripäivä, jonka myötä tapahtuman ohjelma on laajentunut musiikista myös muihin taiteenlajeihin. Kaikille avoin ja maksuton festaripäivä kutsuu lapset ja perheet monipuolisen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä rennon yhdessäolon äärelle. Katso ajankohtaiset tiedot Ohjelma-sivulta.

Löytöretki

Pikkuprovinssin löytöretki on Törnävänsaaren ja Ruutipuiston luonnonsuojelualueen ympäristössä kulkeva kävelyreitti, joka syntyi keväällä 2021, kun Pikkuprovinssia ei voitu koronapandemian takia järjestää perinteisessä muodossaan. Katso ajankohtaiset tiedot Ohjelma-sivulta.

Lasten podcast

Taas mennään! on vuonna 2021 aloitettu lasten ja nuorten kulttuuripodcast, jonka jaksoissa on käsitelty mm. lasten taide- ja kulttuuriharrastuksia sekä luonnonsuojelua. Idea podcastin tekemiselle syntyi halusta lisätä lasten kuulemista ja lasten toteuttamaa kulttuuritoimintaa. Lue lisää podcastista Taas mennään! -sivulla.

Tunnelmia Pikkuprovinssista

Vuonna 2024 Pikkuprovinssin suojelijana toimii Provinssi