Ensi viikolla juhlitaan Pikkuprovinssia

Koko perheen maksuton lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi järjestetään jälleen Seinäjoen Törnävänsaaressa. Tapahtuman ohjelmassa on alakoulujen bändikatselmus torstaina 16.5., sekä koko perheen festivaalipäivä lauantaina 18.5.2024. Löytöretki-kierrokset ekaluokkalaisille ja 5-vuotiaiden konsertit Seinäjoen järjestetään 13.-17.5.2024. Pikkuprovinssin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lastenkulttuurikeskus Louhimo.

Lasten bändit aloittavat Törnävänsaaren festarikeikat

Pikkuprovinssin bändikatselmuksessa torstaina 18.5.2024 Törnävänsaaren paviljongin lavalle nousee alakoululaisten bändejä. Perinteikäs bändikatselmus järjestettiin ensimmäistä kerta vuonna 1995 Törnävän alakoululla bändiä ohjanneen opettajan aloitteesta. Katselmus on siitä alkaen tarjonnut yli 175 alakouluikäisten bändille esiintymiskokemuksen aidossa festarimiljöössä. Katso ajankohtaiset tiedot bändikatselmuksesta täältä.

Koko perheen festareilla on koettavaa jokaiselle aistille

Pikkuprovinssin festaripäivässä lauantaina 18.5.2024 esiintyvät mm. Lastenmusiikkiyhtye Höpinätötterö, Simo Aalto Jokeri Pokeri Box -esityksellään sekä Sirkus Muudi sekä Samba Tropicalin lasten- ja nuortenryhmät. Lisäksi tapahtuman ohjelma pitää sisällään erilaisia luovia työpajoja, joissa tutustutaan muun muassa sirkukseen ja parkouriin, käsitöihin ja kuvataiteisiin. Festivaalitunnelman kruunaavat upea tapahtuma-alue sekä maittavat kahvila- ja ravintolapalvelut. Katso ajankohtaiset ohjelmatiedot täältä.

Pikkuprovinssin teemana ovat tänä vuonna ötökät

Tänä vuonna Pikkuprovinssin teemana ovat ötökät, nuo pienet kaverit, jotka pyörittävät maailmaa! Ötökät ovat meille ihmisille elintärkeitä apulaisia esimerkiksi pölytyspuuhiensa ansiosta, lähes 90 % maapallon kukkakasveista ja noin 75 % ihmisten viljelemistä ravintokasveista on riippuvaisia pölyttäjistä. Pikkuprovinssissa pääsee mm. Löytöretkellä oppimaan ötökkätietoutta ja festaripäivänä voi rakentaa oman pihan ötököille hotellin. Tapahtuma-alueella voi vierailla ötökkätaidenäyttelyssä ja ihastella erilaisia ötökkäkoristeita. Pidetään yhdessä huolta ötököistä!

Ekaluokkalaiset ja 5-vuotiaat kulttuurimatkalla

Pikkuprovinssin Löytöretki on ekaluokkalaisille suunnattu reitti, joka kulkee Törnävänsaaren ja Ruutipuiston ympäristössä. Luokat vierailevat Pikkuprovinssissa 13.-17.5.2024 osana Seinäjoen Kulttuurimatka-kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Reitti on kouluvierailujen ulkopuolella myös muiden kuljettavissa ja koettavissa.

Seinäjoen kaupungin päiväkotien 5-vuotiaat (2018 syntyneet) pääsevät lastenmusiikkiorkesteri Orffien konsertteihin 13.5.-15.5.2024 Törnävänsaaren paviljonkiin. Orffien konsertit koostuvat AIKAmoinen kaupunki -lauluista. AIKAmoinen kaupunki on Seinäjoen museoiden hanke, jossa lapsille kerrotaan Seinäjoen kaupungin historiasta ammattien avulla.

Pikkuprovinssi Seinäjoen Törnävänsaaressa torstaina 16.5.2024 ja lauantaina 18.5.2024. Tutustu ohjelmaan nettisivujemme Ohjelma-osiossa. Lämpimästi tervetuloa Pikkuprovinssiin!