Festarikesä käynnistyy Pikkuprovinssista

Lapset katsovat puisten kehysten läpi

Koko perheen maksuton lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi järjestetään Seinäjoen Törnävänsaaressa jälleen toukokuussa 2023. Tapahtuman ohjelmassa on alakoulujen bändikatselmus, koko perheen festivaalipäivä sekä Löytöretki-kierrokset perusopetuksen ensimmäisen luokkien oppilaille. Pikkuprovinssin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lastenkulttuurikeskus Louhimo.

Lasten bändit aloittavat Törnävänsaaren festarikeikat

Pikkuprovinssin bändikatselmuksessa keskiviikkona 17.5.2023 Törnävänsaaren paviljongin lavalle nousee alakoululaisten bändejä Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan alakouluista. Perinteikäs bändikatselmus järjestettiin ensimmäistä kerta vuonna 1995 Törnävän alakoululla bändiä ohjanneen opettajan aloitteesta. Katselmus on siitä alkaen tarjonnut yli 175 alakouluikäisten bändille esiintymiskokemuksen aidossa festarimiljöössä. Katso ajankohtaiset tiedot bändikatselmuksesta täältä.

Koko perheen festareilla on koettavaa jokaiselle aistille

Pikkuprovinssin festaripäivässä lauantaina 20.5.2023 esiintyvät mm. Lastenmusiikkiyhtye Päistikka, Teatteri Mukamas esityksellään Hiirulainen ja suuri seikkailu sekä Esittävän taiteen koulu Glow:n tanssiryhmiä. Lisäksi tapahtuman ohjelma pitää sisällään erilaisia luovia työpajoja, joissa tutustutaan muun muassa sirkukseen ja parkouriin, käsitöihin ja kuvataiteisiin. Festivaalitunnelman kruunaavat upea tapahtuma-alue sekä maittavat kahvila- ja ravintolapalvelut. Tapahtuma-alueen somistuksessa voi nähdä Seinäjoen varhaiskasvatuksen lasten sekä nuorten kulttuurityöpaja Preppaamon ja taidetyöpaja Tolkun nuorten kädenjälkeä. Katso ajankohtaiset ohjelmatiedot täältä.

Ekaluokkalaiset kulttuurimatkalla

Pikkuprovinssin Löytöretki on ekaluokkalaisille suunnattu reitti, joka kulkee Törnävänsaaren ja Ruutipuiston ympäristössä. Luokat vierailevat Pikkuprovinssissa 15.-19.5.2023 osana Seinäjoen Kulttuurimatka-kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Reitti on kouluvierailujen ulkopuolella myös muiden kuljettavissa ja koettavissa. Reitin varrella on mm. Törnävänsaaren ja Ruutipuiston alueen ainutlaatuiseen luontoon liittyviä tehtäviä sekä lasten ja nuorten tekemiä teoksia ja koristeita.

Pikkuprovinssi Seinäjoen Törnävänsaaressa keskiviikkona 17.5.2023 ja lauantaina 20.5.2023. Tutustu ohjelmaan nettisivujemme Ohjelma-osiossa. Lämpimästi tervetuloa Pikkuprovinssiin!

Lisätiedot

Päivi Oksanen
Tapahtumatuottaja
puh. 044 418 1681
paivi.oksanen@seinajoki.fi
pikkuprovinssi@seinajoki.fi