Pikkuprovinssi kokosi paikalle tuhansia kävijöitä

Pikkuprovinssia juhlittiin 13.-18.5.2024. Seinäjoen Törnävänsaaressa. Seinäjoen perusopetuksen ekaluokkalaiset pääsivät Löytöretki-kierroksille 13.-17.5., alakoulujen Bändikatselmus järjestettiin torstaina 16.5. ja festaripäivää vietettiin aurinkoisessa säässä lauantaina 18.5.2024

Ekaluokkalaiset ja 5-vuotiaat kulttuurimatkalla

Pikkuprovinssin Löytöretkelle osallistui 800 ekaluokkalaista oppilasta osana Seinäjoen Kulttuurimatka-kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Törnävänsaaren ja Ruutipuiston ympäristössä kulkevan löytöretken teemana olivat tänä vuonna Ötökät. Löytöretkellä ekaluokkalaiset pääsivät oppimaan ötökkätietoutta, sillä tärkeä osa Löytöretkeä on ympäristökasvatus ja tietoisuuden lisääminen luonnon monimuotoisuudesta.

Ötökkä-teema näkyi festivaalin aikana Löytöretken tehtäväpisteillä, työpajoissa, somistuksessa sekä grafiikkanäyttelyssä. Paviljongin ikkunoilla oli nähtävillä Ihme ötökkä! -grafiikkanäyttely, joka koostui Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen 4-vuotiaiden (2019 syntyneet) tekemistä ötökkägrafiikoista.

Seinäjoen kaupungin päiväkotien 5-vuotiaat (2018 syntyneet) pääsivät lastenmusiikkiorkesteri Orffien konsertteihin Pikkuprovinssin alkuviikon aikana. Paviljongissa järjestetyt Orffien konsertit koostuivat AIKAmoinen kaupunki -lauluista. AIKAmoinen kaupunki on Seinäjoen museoiden hanke, jossa lapsille kerrotaan Seinäjoen kaupungin historiasta ammattien avulla.

Bändikatselmuksessa kuultiin nuoria lahjakkuuksia

Pikkuprovinssin perinteinen Bändikatselmus järjestettiin torstaina 16.5.2024 Törnävänsaaren Paviljongissa. Bändikatselmus tarjoaa nuorille musiikinharrastajille ainutlaatuisen esiintymiskokemuksen aidossa festarimiljöössä. Bändikatselmus on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja tänä vuonna tapahtumassa esiintyi kahdeksan alakoulujen bändiä Seinäjoelta ja Ilmajoelta.

Festivaalipäivää vietettiin aurinkoisessa säässä

Monitaiteellinen festivaalipäivä kokosi paikalle tuhatpäisen yleisön lauantaina 18.5.2024. Tapahtumassa esiintyivät hassunhauska Höpinätötterö-lastenmusiikkiduo, legendaarinen taikuri Simo Aalto, mukaansa tempaava Sirkus Muudi sekä Samba Tropicalin lasten- ja nuortenryhmät. Discopaviljongissa yleisöä tanssitti DJ Megamiika ja alue-esiintyjiksi hakeneet Ellinoora ja Aleksi pääsivät ihastuttamaan yleisöä päävalalla. Alueella oli useita luovia työpajoja sekä muuta toimintaa perheen pienimmille.

Pikkuprovinssi on lasten oma festivaali

Pikkuprovinssin suunnitteluun ja toteutukseen osallistui runsaasti alueen lapsia ja nuoria. Lapsia ja nuoria pääsi mukaan esiintymään ja tapahtuma-alueen somistusta olivat olleet tekemässä Seinäjoen varhaiskasvatuksen lapset, Tolkkupajan nuoret, Sedun Tuva-nuoret, Toivolanrannan 8-luokkalaiset, Alaviitalan Harkku-kerholaiset sekä Käsityö- ja muotoilukoulun Näppiläiset.

Ensi vuonna nähdään taas!

Kiitokset kaikille festivaalivieraille, esiintyjille sekä mukana olleille! Pikkuprovinssia juhlitaan jälleen toukokuussa 2025.

Palautetta vuoden 2024 tapahtumasta voi käydä antamassa 2.6.2024 saakka osoitteessa: https://link.webropol.com/s/pikkuprovinssi2024

Löytötavaroita voi tiedustella: pikkuprovinssi@seinajoki.fi