Pikkuprovinssia juhlittiin aurinkoisessa säässä

Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi järjestettiin Seinäjoen Törnävänsaaressa 15.-20.5.2023. Tapahtuman ohjelmassa oli alakoulujen bändikatselmus, koko perheen festivaalipäivä sekä Löytöretki-kierrokset perusopetuksen ensimmäisten luokkien oppilaille.

Ympäristökasvatusta Löytöretkellä

Festivaali käynnistyi maanantaina 15.5.2023 Seinäjoen perusopetuksen ensimmäisten luokkien oppilaille suunnattujen Löytöretki-kierrosten merkeissä. Viikon aikana alueella retkeili liki 700 ekaluokkalaista opettajineen. Vierailut olivat osa Seinäjoen Kulttuurimatka-kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jossa tarjotaan kaikille Seinäjoen perusopetuksen oppilaille tasa-arvoista, laadukasta kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta vuosiluokittain vaihtuvien teemojen mukaisesti. 1. luokan teemana on ympäristökasvatus, johon perehdyttiin Löytöretkellä käytännönläheisten tehtävien avulla. Löytöretken varrelle oli sijoiteltu mm. Törnävänsaaren ja Ruutipuiston ainutlaatuiseen luontoon liittyviä tehtäviä sekä lasten ja nuorten tekemiä koristeita. Kouluvierailuiden ulkopuolella Löytöretki-reitti oli myös muiden kävijöiden kuljettavissa ja koettavissa.

Nuoret tähdet paviljongin lavalla

Bändikatselmuksessa keskiviikkona 17.5.2023 Törnävän paviljongin lavalla esiintyi kahdeksan alakouluikäisten soittajien bändiä Seinäjoelta ja Kurikasta. Illan aikana kuultiin monipuolinen kattaus nuorten musiikkiharrastajien tulkintoja niin tuoreista hittibiiseistä kuin klassikkokappaleista. Ennen esitystä soittajat pääsivät bäkkärille hengailemaan ja nauttimaan tarjoiluista. Festarifiilistä nostatti myös juontaja, joka spiikkasi bändit sisään vuorollaan.

Festaripäivä tarjosi koettavaa kaikille aisteille

Festivaalitunnelma huipentui lauantaina 20.5.2023 koko perheen festaripäivään, jonka ohjelmassa oli mm. Lastenmusiikkiorkesteri Päistikan konsertti, Teatteri Mukamaksen Hiirulainen ja Suuri seikkailu -esitys sekä taide-, sirkus- ja parkourtyöpajoja. Aurinkoisen ja runsasväkisen festaripäivän kruunasivat alueen lasten ja nuorten kanssa toteutetut somisteet ja aluetaideteokset sekä kahvilan ja pehmiskioskin festariherkut.

Lämmin kiitos kaikille tapahtuman kävijöille, tekijöille sekä mahdollistajille. Pikkuprovinssi järjestetään seuraavan kerran jälleen toukokuussa 2024.

Psst! Haluaisitko esiintymään tai toteuttamaan muuta ohjelmaa Pikkuprovinssiin? Avaamme ohjelmistohaun syksyn aikana, mutta voit olla meihin yhteydessä jo aiemmin sähköpostitse pikkuprovinssi@seinajoki.fi. Voit tarjota meille esitystä/työpajaa, joka on suunnattu 0-10-vuotiaille lapsille perheineen. Liitä ehdotukseesi esittely, kuvamateriaalia, hintatiedot sekä tekniset ja tilavaatimukset.