Taas mennään! -podcastin toisella tuotantokaudella käsitellään luontoa ja luonnonsuojelua

Taas mennään! on lasten ja nuorten oma podcast, jonka käsikirjoittajina ja juontajina toimivat seinäjokelaiset alakoululaiset. Podcastin toinen tuotantokausi on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja Anchorissa. Podcast on osa lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssin ohjelmaa ja sen julkaisija on Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lastenkulttuurikeskus Louhimo.

Taas mennään! -podcastin toisella tuotantokaudella käsitellään luontoa ja luonnonsuojelua. Viisiosaisen tuotantokauden käsikirjoittajina ja juontajina toimivat Peräseinäjoen Toivolanrannan yhtenäiskoulun kuudesluokkalaiset. Oppilaat käsikirjoittivat jaksot yhdessä valittujen aiheiden pohjalta ja sävelsivät sekä soittivat myös jaksoissa kuultavan tunnusmusiikin.

Kauden avausjaksossa oppilaat juttelevat retkeilystä, tutustuvat partiotoimintaan ja pohtivat sitä, miten voisimme elää luontoystävällisemmin. Luonnonsuojelua käsittelevässä jaksossa oppilaat tekevät pienen tutkimuksen koulun pihamaalla ja äänittävät erilaisia luonnossa kuulemiaan ääniä. Kolmannessa jaksossa käsitellään kierrättämistä ja kestävää kehitystä mm. valmistamalla aluetaidetta kevään Pikkuprovinssiin. Lemmikkejä ja eläintensuojelua käsittelevässä jaksossa oppilaat keskustelevat eläinten oikeuksista. Kauden päätösjaksossa oppilaat pohtivat eteläpohjalaisen luonnon erityispiirteitä ja keskustelevat luontoharrastuksistaan.

Taas mennään! -podcastin ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin joulukuussa 2021. Idea podcastin tekemiselle syntyi halusta lisätä lasten kuulemista ja lasten toteuttamaa kulttuuritoimintaa. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa käsiteltiin erilaisia taide- ja kulttuuriharrastuksia ja jaksot tehtiin yhdessä Seinäjoen Alakylän koulun oppilaiden kanssa.

Lisätiedot:

Katariina Vestergård
Kulttuurituottaja, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
puh. 044 425 5942
katariina.vestergard@seinajoki.fi