Pikkuprovinssi kutsuu lapset ja perheet löytöretkelle

Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi on järjestetty viime vuosina yhden festivaalitapahtuman sijaan useassa osassa vuoden aikana. Useat pienemmät tapahtumat ovat mahdollistaneet taide- ja kulttuurielämysten järjestämisen myös kokoontumisrajoitusten osuessa kohdalle. Myös tämän vuoden tapahtuma toteutetaan moniosaisena. Alkuvuodesta juhlittiin Pikkuprovinssin ja Louhimon Ihmediskossa ja vappuna nautittiin lastenteatterista ja -musiikista Kalevan Navetan Hugo-salissa. Tapahtumakokonaisuus huipentuu 16.-21.5.2022 Törnävänsaaressa järjestettävään Pikkuprovinssin Löytöretkeen.

Pikkuprovinssin löytöretki on lapsille ja perheille suunnattu reitti Törnävänsaaren ja Ruutipuiston luonnonsuojelualueen ympäristössä 16.-21.5. Reitin varrella etsitään, löydetään ja opitaan asioita lähiluonnosta ja tehdään erilaisia tehtäviä. Löytöretkeä koristavat lasten ja nuorten taide- ja kädentaitoryhmien kanssa toteutetut somisteet ja yhteisötaideteokset. Pituutta reitillä on noin 1 kilometri ja se kulkee osittain kevyenliikenteen väylällä ja osittain Ruutipuiston luonnonsuojelualueen metsäpoluilla.

Työpajoja ja esityksiä

Omatoimisesti kierrettävän reitin lisäksi Törnävänsaaressa on päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa. Törnävän tanssipaviljonki muuntautuu tapahtuman ajaksi lasten diskoksi ja ulkotiloissa pääsee viikon mittaan kokeilemaan mm. hyönteishotellin rakentamista, neulegraffitien valmistamista, sirkustelua sekä parkouria. Lauantaina Törnävänsaaressa nähdään nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn sirkusesitys Kuin kala puussa ja lasten harrastusryhmien esityksiä. Katso päiväkohtainen ohjelma, aukioloajat ja aikataulut.

Ekaluokkalaiset kulttuurimatkalla

Löytöretkellä vierailee viikon aikana suurin osa Seinäjoen ekaluokkalaisista. Ekaluokkalaisten vierailut ovat osa koulujen Kulttuurimatkaa eli Seinäjoen kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Oppilaat tekevät ennen vierailua ennakkotehtäviä ja saapuvat opettajan johdolla retkelle Törnävänsaareen. Koululaisryhmiä liikkuu reitillä erityisen paljon klo 9-13 välisenä aikana.

Ohjelmassa myös bänditoimintaa ja lasten podcast

Pikkuprovinssin perinteikkään bändikatselmuksen järjestäminen on ollut viime vuosina tauolla kokoontumisrajoitusten takia. Katselmuksen sijaan festivaalin ohjelmassa on ollut mm. alakoulubändien haastatteluja sekä bändien soittovideoiden kuvaamista. Tänä keväänä alakoulujen bänditoimintaa on tuettu äänittämällä bändien musiikkia Kalevan Navetassa yhdessä Kulttuurityöpaja Preppaamon kanssa. Lasten ääni kuuluu myös Pikkuprovinssin julkaisemassa Taas mennään! –podcastissa, jonka käsikirjoittajina ja juontajina toimivat seinäjokelaiset alakoululaiset. Vuonna 2021 julkaistu podcast saa toukokuussa jatkoa viiden jakson verran. Uudet jaksot on äänitetty yhdessä Toivolanrannan alakoulun kuudesluokkalaisten kanssa. Lapset käsittelevät jaksoissa mm. luontoa, kierrätystä ja retkeilyä.

Lisätiedot:

Katariina Vestergård
Kulttuurituottaja, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
puh. 044 425 5942
katariina.vestergard@seinajoki.fi